Vyber si profesionálny cyklo helmu

Helma sa už niekoľko rokov radí medzi základnú výbavu každého cyklistu. Na trhu je teda možnosť zaobstarať mnoho typov a druhov heliem presne zameraných na danú disciplínu alebo účel, ku ktorému budú slúžiť. Ako u všetkého, helmy je možné vyberať v rôznych cenových kategóriách. My sa dnes pozrieme na tie, ktoré majú cenovku vyšší. Jedná sa teda o najkvalitnejší helmy, aké môžeš v tohtoročnej sezóne na naši predajni zaobstarať.

 

Ako to už býva úmerne s cenou rastie kvalita, preto sú najvyššie modely prilieb opatrené tými najnovšími technológiami, sú najlepšie spracované a vykazujú najvyššiu mieru bezpečnosti.

Už štandardne sa dnes u vyšších modelov heliem využíva technológiu MIPS (Multi-Directional Impact Protection System)

 

Cyklistické prilby s touto technológiou sa skladajú z troch hlavných častí:

  • EPS polystyrénová škrupina,
  • klzné vložka MIPS®,
  • elastoméry.

 

Elastoméry, ktoré prvé dve časti spájajú sa v prípade nárazu pod uhlom natiahnu, a umožní tak mierny pohyb škrupiny prilby voči klzné vložke MIPS®, čím dôjde k absorbcii rotačných síl.

Ak hľadáte aerodynamickú helmu, ktorá vám pomôže k lepším časom, nech ste časovkáři, spurteři alebo triatlonisti nemal by vám uniknúť mode Vanquish od Giro. Pre všetkých, ktorí túžia po rýchlosti. Výhodou oproti ostatným prilbám môže byť odnímateľný priezor Carl Zeiss.

 

Giro Vanquish MIPS

 

 

Viditeľnosť za všetkých situácií je v dnešnom prevádzke nutnosťou. K dokonalosti dotiahnutá helma Bell ZEPHYR REFLECTIVE ponúka skvelú viditeľnosť, vďaka reflexnému poťahu. Na cestou vás tak už nikto neprehliadne!

 

bell Reflective

 

 

 

 

Poprední výrobcovia cyklistických prilieb na vývoji spolupracujú. Príkladom môže byť technológia MIPS Spherical, vyvinutá firmou Giro a Bell v spolupráci s MIPS®

 

 

MIPS spherical nájdeme napríklad v jednom z najvyšších modelov od Giro - Aether. Prilbu má vo výbave aj Roman Kreuziger a podľa nášho názoru je to jedna z najbezpečnejších a zároveň najpohodlnejších heliem, ktorú je možné zaobstarať.

 

Giro Aether

 

Z radu MTB má Giro pripravenú helmu Tyrant, ktorá sa hodí pre všetkých, ktorí sa cítia ako doma na trailoch, v Bikeparku alebo dirt Jumpy. Štýlová helma plná najnovších technológií.

Giro Tyrant

 

 

Cyklistická prilba by mala byť neoddeliteľnou súčasťou výbavy každého cyklistu. Nech si pretekár, rekreačný jazdec, alebo jazdíš len na nákup - prilba by mala byť v tvojej výbave. Pri jej nákupe sa neoplatí šetriť :)

 

Pre celú ponuku heliem kliknite TU.