TURISTIKOU KE ZDRAVIE

Turistika je hobby spočívajúce v putovaní a poznávania prostredia, krajiny, pamiatok, zvykov a ľudí. V SR je turistika veľmi obľúbená a komunita turistov rozšírená. Avšak nie každý človek, ktorý vyjde raz za rok kopček, sa dá považovať za nadšeného turistu. Správny turista by mal mať okrem veľmi dobrej kondície a nadšenie pre prírodu tiež správne športové oblečenie.

 

V poslednej dobe sú veľmi obľúbené softshell bundy. Softshell bundy sú ľahké, priedušné a teplé syntetické bundy, ktoré neabsorbujú vlhkosť. Softshell bundy sú navyše pri vysokej miere priedušnosti tiež vodeodolné. Softshellových materiálov je nepreberné množstvo variantov. Základný rozdiel oproti známemu, klasickému fleecovému materiálu je v povrchovej úprave. "Chlpatý" povrch je tu nahradený mäkkým vodoodpudivým polyuretánovým povrchom do ktorého sa dažďové kvapky tak ľahko nevsiaknu a sneh na ňom nelepí. Softshell bundy sú vďaka povrchovej úprave vetruodolné a to aj v prípade, keď nie je jeho súčasťou membrána. Vnútorný materiál môže byť u teplých variantov microfleece, ďalej froté a u subtílneho Softshellu pletenina (jersey).

 

Samozrejme, že softshell bundy nie sú jediným kusom oblečenia, ktoré by mal turista mať. Ďalej je to všetky športové oblečenie od spodného prádla cez kvalitné turistické nohavice, turistické topánky, mikiny až po termobielizeň a ďalšie. Rôzne športové oblečenie a softshell bundy môžete nájsť na webe Bruslárny alebo na jej pobočke.

 

Príroda sa dá spoznávať aj inak ako za chôdze. Veľmi obľúbená je v dnešnej dobe horská cyklistika. Rovnako ako na turistiku je potreba aj na cyklistiku kvalitné cyklo oblečenie. Predovšetkým potom cyklo bundy, aby ste si nenachladili chrbát, nohavice, trenírky či overaly, cyklistické tretry, prípadne ďalšie doplnky. Cyklo oblečenie značiek Pearl Izumi či napríklad Bell vám ponúka e-shop Bruslárna.cz. Či už budete spoznávať našu krásnu prírodu pri chôdzi či na bicykli, prajeme vám pekné zážitky bez zbytočných úrazov.